Vad kan vara roligare än att lysa upp trädgården med blommande växter! Men vad kan ni matcha bra med varandra? Det är trevligt att ha blommor i trädgården nästan året runt, så att du kan se vad som blommar och när. Det finns växter som blommar på våren. Några på sommaren och andra på hösten. Om du sätter något i din trädgård kan du njuta av blommor året runt.

Vad ska du vara uppmärksam på när du kombinerar växter?
Det är bäst att sätta de högre på baksidan och de nedre längst fram. Om du har en rund mark någonstans i mitten kan du sätta en hög växt i mitten och lägre och lägre växter runt den. Om du har liten eller ingen trädgård kan du sätta upp blomlådor. Men plantans höjd är inte det enda du bör vara uppmärksam på. Det är inte lätt att matcha växter, eftersom inte alla växter har samma behov. Den ena behöver mer fukt än den andra. Inte alla växter trivs i samma jordart. Vissa växter tål också sol och andra föredrar att vara i skuggan. Du kan också titta på blommans färg om du vill.

Slutsats
Om du vill matcha växter med blommor är det bäst att samla information i förväg om vilka växter som passar din trädgård, jordtyp och din trädgård. Vilken växt ska du placera var? Det finns mycket att hitta på internet och annars kan du be råd från de människor du köper växterna av. Och om du tycker att allt är för komplicerat kan du överlämna det till en trädgårdsmästare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *