Nu när sommaren är över kan alla kuddar och mattor tas bort från trädgårdsstolarna igen. Trädgården är fortfarande på sommarhumör, men du vet att regn, vind och kyla snart kommer att dominera vädret. För att förhindra kyla och förvandla trädgården till vinteratmosfär kan du skydda din trädgård med följande tips.

Rengör dina utemöbler i tid
För att njuta av det igen nästa sommar är det klokt att städa upp eller skydda dina utemöbler i tid. Skador från frost eller permanent nederbörd kan förkorta dina möblers hållbarhet. Genom att placera ett trädgårdsskydd eller din terrass i skjulet förhindrar du skador.

Skydda växter som är känsliga för kyla
Många växter behöver stöd under vintern. Du kan enkelt göra detta genom att linda dem med jute, växtstöd och torra löv och/eller halm. Du kan täcka vintergröna växter med ett fiberduk som är genomträngligt för ljus och luft. Med ett övervintrande växthus håller dina växter sig torra och vid rätt temperatur.

Gör din trädgård till ett djur
Visna växter och fallna löv kan borstas i hörnen av din trädgård med kvasten. Förutom att de tillhandahåller naturlig isolering för jorden, ger de också de djur som måste överleva på vintern. Strimlade blad förvandlas till kompost, vilket i sin tur är mat för djuren. En hälsosam vinterträdgård trivs med vilda djur som vårdar din trädgård på ett naturligt sätt. Så vinn/vinn situation.

Gräsmatta och damm
Din gräsmatta kommer att överleva vintern om det finns tillräckligt med ljus. Ta bort bladen från gräsmattan och lämna snön ostörd. Gå på gräsmattan så lite som möjligt.
En isfri behållare med luftpump säkerställer att inga giftiga gaser bildas i dammen på grund av ruttnande process av döda växter. Behållaren låter gaserna fly genom hålet. Fisk och andra dammdjur kan överleva vintern eftersom det finns tillräckligt med syre i vattnet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *