Liksom andra prydnadsbambuar föredrar Fargesia Rufa att planteras på en plats med full sol och i jord som inte torkar ut snabbt. Har du en rabatt för detta ändamål kan du använda en blandning av sphagnumtorvmossa och långfibrig sphagnummossa. När bambu planteras bör jorden hållas konstant fuktig.

Fargesia Rufa är en mycket lättodlad bambu. Det kräver inte mycket underhåll annat än en liten lövbeskärning på hösten. Om du vill att din bambu ska sträcka sig bör du beskära den minst en gång om året.

Fargesia Rufa är en tropisk käpp och behöver värme och fukt för att växa. På vintern måste den skyddas från kyla och uttorkning. Den idealiska platsen för din bambu är en skyddad plats som vetter mot öster eller väster, men inte i direkt solljus. På sommaren tål dock denna bambu full sol så länge den inte torkar ut.

Din växt kommer att uppskatta mycket vatten, särskilt det första året. Därefter ska jorden vara fuktig men inte blöt.

Fargesia Rufa kan nå 3 meter vid mognad men förblir i allmänhet mindre på grund av storleken. Den kan också spridas med rhizomer (underjordiska stjälkar), men bara långsamt; räkna med att den växer till högst 1 meter per år om den inte kontrolleras.

Denna växt är perfekt som en skärm eller en samlingspunkt i din trädgård eller på din uteplats, eftersom den skapar struktur och intresse med sitt lugnande prasslande och vackra lövverk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *